Nyílt végű pénzügyi lízing a filmekben és a valóságban

Nagyon szeretek filmeket és sorozatokat nézni, de fontos tudni a határokat. Gondolok itt arra, hogy sokszor csak a nagyobb hatás érdekében rendezik meg az adott jelenetet úgy, ahogy. Nem szabad mindent elhinni, amit a filmvásznon látunk. Pontosan ilyen a nyílt végű pénzügyi lízing is, noha ez a kifejezés a műsorokban nem is hangzik el legtöbbször. Nem véletlen, hogy sokaknak ismeretlenek emiatt ennek a lízing formátumnak a veszélyei.

De beszéljünk egy kicsit arról, hogy mi is az a nyílt végű pénzügyi lízing, amit ennyire máshogy mutatnak meg nekünk a rendezők. Még ha Magyarországon teljesen jogszerű is ez az eljárás, fontos megemlíteni, hogy borzasztóan bele lehet nyúlni a viperafészekbe, ha nem figyel eléggé az ember. Ebben sajnos személyen tapasztalatom is van már, mert az előző flottakezelőnk nem figyelt arra, hogy a szerződések megfogalmazása ne legyen támadható a NAV számára. Nem is csodálom, hogy éltek a lehetőséggel, és bár nagyobb bajunk nem származott az egész “razziából”, mégis kellemetlen volt átélni egy ilyen szituációt. Egyszerűen arról van szó, hogy ez a helyzet minden esetben csak púp az ember hátán.

Kétségbeesetten kezdtünk ezután megoldást keresni arra, hogy többé ne történhessen ilyen. Leginkább arra fókuszáltunk, hogy a minket ért sérelmet kerülje el a következő cég, amivel együtt fogunk dolgozni. Nagyon furcsa azonban, hogy mennyire kevés információ érhető el a nyílt végű pénzügyi lízing jelenségéről. Talán alig 3-4 cég oldalán találtunk említést erről. Amivel azonban maximálisan elégedettek vagyunk, hogy a frissen felfedezett cég oldalán konkrét óva intést is találtunk ezzel kapcsolatban. A flottakezeles.hu tehát átment az első körös szűrésünkön. Madarat lehetett volna fogatni velünk, annyira boldogok voltunk.

nyílt végű pénzügyi lízing

Elmagyarázom nektek, hogy miért is olyan fontos számunkra, hogy védve legyünk ettől a fajta lízingtől

A nyílt végű piaci lízing végén lehetőség van arra, hogy értékesítésre kerüljön a lízingelt autó. Ilyenkor az ügyfélnek elővásárlási joga van, azonban a NAV nézhet erre úgy is, hogy ezzel a folyamattal szeretnéd elkerülni a rendes adózási folyamatot, és a piaci áron alul szeretnél autót vásárolni. Ez pedig abban az esetben törvénytelen, ha a szerződésben leírtak alapján az derül ki, hogy inkább egy zárt végű lízing olvasható ki a szövegből. Felmerülhet ilyenkor a NAV-ban, hogy tudatos áfakerülés történt. De az sem jó ötlet, ha élünk a kijelölés jogával, mert szintén büntethetőek vagyunk olyankor. Ne felejtsük el tehát azt, hogy mindig gondoljuk meg, kikkel és milyen szerződést kötünk.

A flottakezeles.hu szerencsére nem okozott számunkra csalódást, és azóta is élvezzük a gondtalan vezetést. Jó érzés, hogy van, aki ténylegesen törődik velünk és az autókkal minden papírmunkát és szervizt is beleértve.