Nincs rosszabb egy félbehagyott filmnél és egy defektes autónál

A héten vannak a nemzetközi filmes napok, ami nekem olyan, mint egy nemzeti ünnep. Mivel édesapám rendező volt, szerepeltem fiatalon pár filmjében és biztosan örököltem tőle a filmes megszállottságom. Vezetek egy blogot is, amiben filmeket kritizálok. Igyekszem ezt méltó módon, szakszerűen tenni, nem csupán lehúzni a filmeket. Ha van benne valami különösen jó, akkor természetesen azt is kiemelem. Sok ember követi az oldalam, de elképzelhető, hogy ez az ismert, filmes apukámnak is köszönhető. Hiszen mindenki kíváncsi mit ír egy híresség gyereke. A főállásom ettől a filmes világról elég messze áll, ráadásul mostanában elég sokat dolgozom. Így nem sok idő marad a filmekre. Tehát már nagyon vártam ezt a hetet. Minden nap kiválasztottam egy filmet, természetesen mindig más moziba – van köztük szabadtéri is – és ezekre elmegyek és átadom magam a mozi hangulatának, majd persze írok róla a blogomba is.

Tegnap egy fekete fehér filmet néztem, ami idén ünnepli a premierének 50 éves fordulóját. Rengetegen voltak a vetítésen, ami engem nagyon meglepett, hiszen a film nem olyan ismert hazai körökben. Viszont a filmhét hangulata mindenkit magába szippant. Ma egy kortárs jellegű némafilmet fogok megnézni, amit bevallom még sosem mertem bevállalni. De mikor kezdje el az ember, ha nem a filmhéten?

Izgatottan ültem be a moziba, nem is vettem ételt, nehogy zavarjon a némafilm közben. Az elejét még nem értettem, de idővel kezdett minden kitisztulni. Már ment a film egy jó ideje, amikor megcsörrent a telefonom. Sajnos defektet kapott a kocsi miközben hazafelé tartott és nem emlékszik a szerviz nevére. Ezt az üzenetet írtam neki: Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. Természetesen nem akartam egyedül hagyni a bajban a páromat, így azonnal felálltam és elindultam a szerviz felé. Mire odaértem már ott volt feleségem és a kocsi is, amit oda szállíttattak. Nagyon megörült nekem és együtt vártuk meg a Méta Autószervizben, hogy végezzenek a kerékcserével. A szerviz nagyon igényes, tiszta volt, a váró helyiség is kényelmes és rendezett. Mindig ide járunk, de még sosem vártuk meg itt helyben a kocsit.

Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz - Méta Autószerviz Kft.

Az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. a 19. kerületben található a Méta utcában. Azt kell tudni erről a szervizről, hogy márka független és már 15 éve a piacon van. A szakemberek mind profik, amit mi magunk is megtapasztaltunk már több alkalommal. Fontos a Méta szerviz számára a pontosság, hogy ne lépjenek túl egy adott időintervallumot, ami fontos szempont az ügyfél számára is. Időpontot egyébként lehet online foglalni a metaautoszerviz.hu oldalon, vagy telefonon is a +36 30 957 3784-es telefonszámon. A pontosság mellett a megfelelő módú és idejű tájékoztatás is fontos ennél a szerviznél. Mivel minden digitalizálva van, köztük maguk a munkafolyamatok is, így az ügyfél végig nyomon tudja követni mi történik az autójával. Minden szervizelés előtt végeznek egy teljes átvizsgálást az autón, hogy felmérjenek minden problémát és ez ne idő közben bukkanjon fel. Hiszen senki sem szereti a kellemetlen meglepetésként érkező plusz költségeket. Tehát ebből következik, hogy a megbízhatóság is nagyon fontos a cég szakemberei számára. Nem is meglepő, hogy garanciát vállalnak minden olyan alkatrészre, amit ők szereztek be és használtak a szerviz során. Javasolják is, hogy ne hozzon az ügyfél különféle alkatrészeket, hanem inkább bízzák rájuk a beszerzést. A forrás biztosan megbízható és az alkatrészek is jó minőségűek. A minőségről pedig nem is kell beszélni, hiszen a korral haladva, használva a modern technológiákat, figyelnek arra, hogy mindig minőségi munkát adjanak ki a kezükből.

Nézzük a szolgáltatásokat, amelyek megtalálhatóak a Méta autószervizben. Említettem már az állapotfelmérést és a teljes körű átvizsgálást. Nos, ezekre abban az esetben is szükség lehet, ha például eladás előtt áll az autó. van még a Métában modern, komputeres diagnosztika és hibakód kiolvasás is, amivel a hiba pontos forrását tudják megállapítani. Van még autó villamosság szerviz, tehát minden, ami az elektronikai részekhez kapcsolódik az autóban. Vállalnak még a szervizben autóklíma töltést, tisztítást, fertőtlenítést és javítást is, valamint fék javítást és szervizelést, tehát cserélnek, felújítanak és tisztítanak is. Továbbá a fényszórók megfelelő beállítását is elvégzik, hiszen ez is nagyon fontos a közlekedés során, és futómű beállítást és javítást is végeznek. Ezeken kívül még profi gumicsere és gumi szervizelés is folyik a műhelyben, amit most épp mi is igénybe vettünk, valamint kipufogó csere és javítás. Ez volt az oka a legutóbbi látogatásunknak a szervizben. De még nincs vége a szolgáltatások sorának, hiszen van a szervizben DPF szűrő csere és tisztítás is, ami lehet mechanikus és szoftveres tisztítás egyaránt. Természetesen a kuplung cseréjét, javítását és szervizelését is el tudják végezni, valamint a lengéscsillapító és a rugó cserét is, amit speciális eszközökkel végeznek. Végül pedig a Méta Autószerviz a legjobb hely, ha a vezérléscseréjére vagy szervizelésére van szüksége az autónknak, vagy pedig olajcserére, ami egyébként a leggyakoribb oka a szervizek látogatásának, ugyanis ezt évente ajánlott elvégezni független attól, hogy mennyit volt használva az autó.

Nézzük hát a honlapot – ami egyébként nagyon átlátható és letisztult. A cégnél nem csak személyautókat szervizelnek, hanem kisteherautókat is. Lehet találni a honlapon egy remek galériát, ahol meg lehet tekinteni a szervizben készült képeket, amelyek munkálatok közben készültek, de vannak fotók magáról a szervizről is, az alkatrészekről és a szakemberekről egyaránt. Van egy blog rész is a honlapon, amit én nagyon szeretek, hiszen itt található rengeteg érdekes cikk az autószerelés témában. Például olvashatunk arról, milyen gyakran kell tisztítani a klímát, miért nem szabad halogatni a fékjavítását, mennyibe kerül egy olajcsere, hogyan működik a futómű beállítása egy kisteherautónál, vagy mikor van szükség futómű beállításra. De sok egyéb hasznos olvasnivaló van itt. Természetesen van a honlapon árlista is, ez szintén hozzátartozik a tervezhetőséghez, valamint, hogy ne érje váratlan meglepetés az ügyfelet és, hogy tudjon előre kalkulálni. Ezeken kívül, lehet még nagyobb részletességgel olvasni a szolgáltatásokról és magáról a cégről is. Szerintem ezt érdemes megtenni, ha az ember még nem biztos abban, hogy a Méta szerviz legyen a választottja, hiszen a honlap biztosan meggyőző lesz, ahogy velünk is anno.

Mivel minden probléma megoldódott, segítettem a feleségemnek, visszatérhettem a moziba. Sajnos a néma filmnek már vége volt, de honlap egy izgalmas akció trilógia lesz, amire rá kell pihenni, hiszen a néma filmnél már csak egy közel 6 órás maraton a merészebb. Viszont be fogom pótolni otthon a néma filmet, és feleségemet is megkérem majd, hogy nézze velem együtt, mert mindig értékes gondolatai vannak egy adott mű kapcsán.