Moziban jártunk és közben bt alapításban segítettem

Szeretek filmet nézni, bár általában olyan fáradt vagyok, hogy a filmek első negyedórájában elalszom, de vannak olyan napok, időszakok mikor kifejezetten sok filmet megnézek egymás után. Nagy kedvencem a sitcom sorozatok és a képregényadaptációk. Szeretem az olyan filmeket, melyek inspirálnak, előrébb mozdítanak. Illetve azokat, melyek segítenek teljesen kikapcsolni. Éppen ezért sem a drámát, sem a komolyabb tartalmú filmeket nem kedvelem.

Moziba nagyon ritkán járok, de megbeszéltük a férjemmel, hogy igyekszünk havonta legalább egyszer eljutni egy jó filmre. Ki is néztük melyik filmre megyünk. Közel lakunk Budapesthez, általában vonatozunk a fővárosba. Utazás közben belemélyedtem a hírek legmélyebb bugyrába és hosszas olvasásba kezdtem.  Az egyik weboldal hirdetősávjában bt. alapítás címmel egy nagyon jó cikkre bukkantam. A hirdetés átirányított a Grossoffice weboldalára.

A cikkben részletesen írtak a bt. alapításról. Számos előnye van. Az egyik nagy előnye, hogy nem kell hozzá nagy alaptőke. Már akár 1000-1000 forinttal el lehet indulni. Azonban a bt. alapításhoz elengedhetetlen a két tag jelenléte. Az egyik a kültag, aki a cég tőkéjéért felelős, a másik a beltag, ő a cég napi ügyeit intézi, a szakértelmet biztosítja.

A bt. alapítás az egyetlen forma, ahol a KATA adózási forma választható és így kedvezményes adózásban vehetnek részt. A cikkben kiemelték, hogy figyelni kell, ha az egyik tag valamiért kilép a bt. alapítása után, akkor az ő helyét hat hónapon belül pótolni kell.
Számtalan dolgot soroltak fel még a Grossoffice cikkjében, amik szintén nagyon fontosak egy bt. alapításhoz.  Bt. alapítás előtt azt is végig kell gondolni, hogy a vállalat hova lesz bejelentve, minden esetben szükséges egy székhelyet megjelölni. Ezen az épületen lesz a cégnév és a cégtábla elhelyezve. Erre a székhelyre érkeznek a bt hivatalos levelei, küldeményei. A bt hivatalos bejegyzése is itt lesz.

Ez a székhely tőke hiányában nem szükséges, hogy a valamelyik bt alapító tag saját ingatlanja legyen. Lehet bérelt iroda is vagy bizonyos helyzetekben székhelyszolgáltató által bérelt lehetőség. Ez utóbbi talán a legmegbízhatóbb forma, hiszen, ha a későbbiekben bármi probléma adódna a bt-vel és tartozása volna, az a vállakozó saját ingatlanjára terhelődne.

A bt. alapításhoz szükséges egy fióktelephelyet biztosítani, illetve egy telephelyét. Ennek két különböző helyet kell biztosítani.

A bt. alapításhoz elengedhetetlen a cégnév választás. Ezt alaposan végig kell gondolni és utána kell járni milyen szabályozások vannak rá.

A Grossoffice nagyon pontosan ír a bt.alapításról és összehasonlítják a kft alapítással. Leírták a bt. alapításnak mennyi előnye van a kft-vel szemben. Egyik nagy előnye, hogy nem kell érdemi indulótőke. A bt. alapítás esetében a bizalom erősebb lehet a két társ között. A bt. alapítás másik nagy előnye a kft-vel szemben a KATA adózási forma. Azonban hátránya például a korlátlan felelősség a beltag részéről.

A mozi nagyszerű volt és el se aludtam közben!