Filmnézés közben jutott eszembe: nyári gumit kell vennem

A hétvégén az egyik haverom nagyon nyaggatott, hogy nézzük meg valamelyik Halálos iramban filmet. Végül beadtam a derekamat és átmentem hozzá megnézni a mozit. Bár hozzátenném, hogy sosem tartozott a kedvenc szériáim közé. Tipikusan az a filmsorozat, amiből az első rész is épphogy csak elment valamennyire. Az utána következők pedig sajnos nem javítottak, hanem csak rontottak az amúgy is gyenge első benyomáson.

nyári gumi

Egyetlen haszna volt számomra a hétvégi filmnézésnek: az autókról eszembe jutott, hogy az előző nyár végén elhasználtam a pótkerekem egy durrdefekt miatt. Az is bevillant, hogy azóta nem vettem újat. Viszont így, hogy indul a nyár, megint lesznek majd nagy autókázások, úgyhogy fontos lenne beszerezni egy új nyári gumit pótkeréknek.

Mivel amúgy sem érdekelt annyira a film, gondoltam rákeresek mobilon, lehet-e nyári gumit venni online. A keresésé közben találtam egy nagyon ígéretesnek tűnő weboldalt… Még nem 100%, de lehet, hogy innen lesz meg az új nyári gumi.

Nyárigumi-téligumi webáruház

Az oldal, amire ráakadtam a gumidiszkont.hu. Ahogy a neve is mutatja, ez egy autógumi-webáruház, ahol téli-, nyári- és négyévszakos abroncsokat is tudunk venni. Nekem ugye csak egy abroncs kell pótkeréknek, így nagyon szimpatikus, hogy az oldalon nem kötelező négyes szettet venni, lehet csak egy-két abroncsot is rendelni.

Az autógumi vásárlás online nekünk pasiknak kicsit olyan lehet, mint a csajoknak az online cipővásárlás, kicsit abszurdan hangzik, mert jobb megnézni, megtapogatni a gumit, és biztosra menni a méretezésben. Viszont a gumidiszkont.hu-n annyi különböző paramétert meg lehet adni szűrési lehetőségként, hogy azok alapján már biztos, hogy jó lesz az a nyári gumi.

Pontosító szűrőlehetőségek a tökéletes gumi megtalálásához

A weboldalon természetesen meg lehet adni a kocsinkon használt abroncsok pontos méretének paramétereit, hiszen enélkül nem igazán lehet olyan nyári gumit találni, ami megfelel. Emellett szűrhetjük a találatokat aszerint, hogy milyen típusú abroncsot keresünk épp (a már említett nyári gumi , téli gumi és négyévszakos gumi kategóriák közül választhatunk). Beállíthatjuk, hogy milyen típusú járművet vezetünk (személyautó, terepjáró vagy kisteher). Illetve megadhatunk olyan pontosító adatokat is, mint a kocsink abroncsainak terhelési indexe.

Ha a fent említett adatok alapján lefuttattuk a keresést, akkor pedig további szűrő és rendező lehetőségek állnak rendelkezésünkre, amik biztosítják a tökéletes – esetemben -nyári gumi megtalálását. Itt választhatjuk ki, hogy milyen márkájú gumit vennénk, a találatokat pedig akár rendezhetjük is például ár szerint növekvő sorrendben.

Az ár talán nem a legfontosabb szempont, de itt ez is kedvező tényező

Nyári gumi (vagy bármilyen más autógumi) vásárlásakor talán nem az alacsony ár a legfontosabb tényező.- Ugyanakkor én úgy gondolom, meg lehet találni azt a középkategóriát, ami nem túl olcsó, nem túl drága és biztonság tekintetében is jó választás.

A gumidiszkont.hu először a kedvező nyári gumi áraival és az éppen elérhető nyári gumi akciójával hívta fel magára a figyelmemet. A forgalmazott márkákat ismerve az oldal árai abszolút kedvezőek. Pont azt az árkategóriát kínálják, amit a pénztárca is kibír, de az autóban ülők is biztonságban vannak. Ráadásul most épp akciósak is a nyári gumik.

Az online rendelés minden kényelme…

Miután átnéztem a kínálatot és úgy éreztem, innen tudnék vásárolni, utánanéztem annak, hogy webáruház lévén van-e mondjuk házhoz-szállítási lehetőség, vagy el kell menjek valahová a világ végére a gumikért.

A gumiabroncs.hu-n minden vásárlással kapcsolatos információ és feltétel pontosan és egyszerűen, mindenki számára érthetően le van írva. Így hamar kiderült számomra, hogy bizony vállalnak házhoz szállítást. Méghozzá nagyon kedvező áron (1490 Ft. abroncsonként), és baromi gyors (akár 1-2 napos) szállítási idővel.

Természetesen ha Te szeretnéd személyesen átvenni a megrendelt gumikat, hogy biztosan jók-e, és nem a futárral akarsz kényelmetlenkedi, választhatod a személyes átvételt is. Ebben az esetben a rendelés során ki tudod választani, melyik számodra a leginkább megfelelő telephely az átvételre.

Jó filmet ugyan nem láttam, de meglesz az a nyári gumi

Összegezve a hétvégémet a következőket állapítottam meg. Jó filmet nem láttam. A Halálos iramban széria nem került közelebb a szívemhez. VISZONT! Eszembe juttatta, hogy kéne új nyári gumi. Amit nagy eséllyel a gumidiszkont.hu-ról rendelek majd.

A tanulság: néha nézzetek meg rossz/unalmas filmeket is! Hátha ilyen fontos dolgok is eszetekbe jutnak róla.