Filmnézés helyett döntöttem az elektromos fűtőpanel mellett

Úgy vélem, a legtöbbünktől nem áll távolt egy őszi vagy téli estén egy kellemes tea, kakaó mellett bekucorodni a takaró alá és filmet nézni – gondolhatjátok, hogy tőlem sem, sőt, nehezen tudok elképzelni kellemesebb elfoglaltságot. Csak épp nagy különbség van aközött, hogyha valaki inkább a hangulat miatt bugyolálja magát takaróba a film alatt, vagy ha azért, mert a saját lakásában közel áll a fagyhalálhoz… sajnos utóbbi történt velem is, merthogy pár éve történt a lépcsőházban “fűtéskorszerűsítés” – hát, az lehet, hogy korszerűbb lett, de az első emeleten lakva a meleg nagy részét az adta, hogy az alattam lévő garázs fölött is futottak működő fűtéscsövek (ugyebár a meleg levegő felfelé száll…).

Kitalálható: ezeket a csöveket elvágták. Azóta örökös harcot vívtam a közös képviselővel, mert bármennyire is fűtöttem, a kis garzonban gyakorlatilag meg lehetett fagyni… akkor elégeltem meg a helyzetet, mikor egy barátom átjött filmezni és alig volt még nálam, mikor azt láttam rajta, hogy hozzám hasonlóan fázik, én pedig csak sűrűn elnézéseket tudtam kérni és dobtam neki egy plusz takarót.

Ellenben nem engedte csak úgy el a témát, azt javasolta, hogy lehetőség szerint még ott és akkor nézzük meg közösen a https://futesrendszerek.hu/ weboldalt, ahol van egy hosszabb leírás az elektromos fűtőpanelek lehetőségéről: minél hamarabb nézem meg, annál hamarabb tudnak ők is bármit kezdeni a helyzettel, ha amellett döntök, hogy berakatok egy kiegészítő fűtő berendezést.

Hát, a filmezésből így nem lett semmi, helyette a weboldalt böngésztem és az elektromos fűtőpanelekről olvasgattam és arra jutottam, hogy ez lesz a nekem megfelelő fűtéskiegészítés. Ezek falra szerelhető fűtőegységek, amelyek hasonlítanak az elektromos konverterekre. A levegőt, ezáltal a teret fűtik be fentről le, és előnyük, hogy nagyon könnyű őket felszerelni és ezáltal nem szükséges nagyobb átalakításokat végezni a lakásban, elég, ha rendelkezünk egy konnektorral. Ez számomra nagyon fontos szempont volt, mert akkora keretekkel nem rendelkeztem, hogy nagyobb beruházást végeztethessek, illetve erősen helyszűkében is voltam; viszont arra is van lehetőség, hogy villamossági szakemberrel köttessük rá a hálózatra, ezáltal ez egy fix, kevésbé mobilis megoldássá is válhat.

Nagy előnye, hogy mivel van saját termosztát (az esetek többségében), így rém egyszerű őket szabályozni is. Szintén van lehetőség arra, hogy ne csak a termosztátra kelljen hagyatkoznunk és megelőzni vele a felesleges túlfűtést, hanem már léteznek különböző szenzorok, amelyek érzékelik az alaknyitás és nyitott ablak mellett leáll a fűtés, így nincs felesleges pocséklás. Amennyiben nem rendelkezik fix hellyel, mobilis is, olyannyira, hogy léteznek már görgős kivitelek is – mivel jelenleg egyedül élek és elég ott fűtenem, ahol sokat tartózkodom, ez is egy átgondolandó lehetőségnek bizonyult.

És végül, de nem utolsó sorban: igen hosszú működési időt, akár 10-20 éves élettartamot tüntettek fel, amely annak köszönhető, hogy nincsenek olyan mozgóalkatrészek ezekben az elektromos fűtőpanelekben, amelyek elromlanának – minimális az esély arra, hogy elromlanak és ismét nagyobb összegeket kelljen költeni fűtésre.

A fentieket összegezve még ott helyben gyors döntésre jutottam: igen, szükségem van egy elektromos fűtőpanelre, így másnap habozás nélkül felkerestem a https://futesrendszerek.hu/-t, bízva abban, hogy minél hamarabb meleg lehet nálam is… szerencsére ez így is történt: pikk-pakk megtalálták a nekem megfelelő berendezést és hozzá is juthattam! Nekik köszönhetően azóta a filmeket is kellemes melegben nézhetjük, nagy örömömre.

elektromos fűtőpanelek