Egy sorozat miatt vágok bele a vállalkozásba és készítettek weboldalt

Hétvégén ledaráltam az Emily Párizsban című sorozatot, ami teljes mértékben felspannolt engem és arra inspirált, hogy én is belevágjak valami újba. Azon kezdtem gondolkodni, hogy ideje lenne beindítani azt a vállalkozást, ami már egy jó ideje fontolgatok, de valahogy mindig háttérbe szorult és elvetettem a gondolatot természetesen valamilyen nevetséges kifogásra hivatkozva. Ki gondolta volna, hogy egyszer csak egy ilyen csajos sorozat lesz az, ami inspirálni fog arra, hogy belevágjak ebbe az egészbe? Az már kialakult bennem, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat szeretnék nyújtani a vállalkozás keretein belül. A brand nevére is volt már néhány ötletem, de azt is pontosan tudom, hogy ahhoz, hogy beinduljon az üzlet, szükség van egy modern weboldalra is. Bár az igaz, hogy egy blogot össze tudok én is rakni magamnak, de azért egy vállalkozásnak ennél sokkal komolyabb megjelenésre van szüksége, mint amit én itthon össze tudok állítani. Mivel időm nincs arra, hogy éveket fektessek abba, hogy egy komplex weboldalt el tudjak készíteni, így megkerestem egy marketing céget, akik weboldal készítéssel, keresőoptimalizálással, linképítéssel, szövegírással és hirdetések kezelésével egyaránt foglalkoznak.

Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké

Azért a Keresőben Első csapatát választottam, mert nem csak egy standard weboldalt ígérnek, hanem fontos szerepet tölt be náluk az egyediség. A kapcsolatot a Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké weboldalukon keresztül vettem fel velük. Az elején azt gondoltam, hogy valamelyik konkurencia weboldalát lenne érdemes lemásolni, de az egyeztetések során kiderült, hogy egy egyedi weboldallal sokkal nagyobb sikert lehet elérni, ráadásul az egyediséggel jobban meg fognak jegyezni az ügyfelek, és jobban rögzül bennük a márkám. Ezen kívül számos olyan pluszt adnak a weboldal elkészítéséhez, amivel olyan módon támogatják a weboldalt, hogy az valóban képes legyen arra, hogy a látogatóból úgy ügyfeleket varázsoljon. Nagyon fontos az, hogy a weboldal milyen szövegezéssel van megtöltve, és a technikai beállítások sem utolsó szempontok a keresőoptimalizálás tekintetében, ehhez pedig erős szakmai tudásra van szükség, amikkel ők rendelkeznek.

A megbeszélésünk során végigmentünk azon, hogy milyen célból szeretném létrehozni a weboldalt, elmondták, hogy nem mindegy az, hogy a cél az, hogy egy ügyfél egy rendelést leadjon az oldalon, vagy egy telefonhívásra esetleg egy feliratkozásra, vagy árajánlatkérésre kell rávenni a látogatót. A várt reakciótól függően kerül meghatározásra az, hogy hogyan érdemes felépíteni magát az egész weboldalt. Ezután azt beszéltük át, hogy kik a szolgáltatásaimnak a célközönsége. Elmondták, hogy nem mindegy az, hogy B2B vagy B2C ügyfelekről van szó, nagyon nem mindegy, hogy egy cégvezetőt, egy orvost, vagy egy diákot szeretnék megszólítani a weboldalammal, hiszen ők különböző stílusú, hangvételű szövegezést igényelnek, illetve sok esetben a képi világ is nagyon különböző lehet még egy ugyanolyan szolgáltatás esetében is, attól függően, hogy pontosan kiket szólítunk meg. Ezután pedig arról beszéltünk, hogy milyen érzéseket szeretnénk kiváltani a weboldallal. Itt arra gondoltak, hogy komoly szakmai professzionalizmust szeretnénk sugallni, vagy pedig egy baráti, családias hangulatot szeretnénk átadni a weboldallal. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok dolgot kell végig gondolni a weboldal készítés során.

Arra is megkértek, hogy három weboldalt gyűjtsek össze, ami tetszik nekem. Nem az volt a lényeg, hogy a teljes weboldal álmaim weboldala legyen, csak annyit kértek, hogy akár egy fejléc, vagy egy szöveges rész, vagy egy betűtípus tetszik nekem valamelyik weboldalon, akkor azt küldjem el nekik. Ez persze nem azt jelenti, hogy a három küldött weboldalt másolják le, ez egyszerűen csak azt a célt szolgálja, hogy kicsit jobban megismerjék azt, hogy milyen típusú weboldalban gondolkodok. Később azt beszéltük át, hogy hány oldalas weboldalra van szükségem, át kellett gondolni, hogy egy általános bemutatkozó főoldal mellett még hány menüpontot szeretnénk elhelyezni az oldalon.

A színekről és az oldal felépítéséről is sokat beszéltünk, majd pedig a tartalom következett. Mondták, hogy én is írhatok saját tartalmat, de ha segítségre van szükségem, akkor náluk tapasztalt szövegírók vannak, akik nagyon profi, a céljaimhoz illeszkedő szöveget tudnak írni. Szó volt még az adatbázis-építésről, valamint arról, hogy gondolkodok-e Google Ads vagy Facebook hirdetések, kampányok indításában, amivel gyorsan el lehet érni az ügyfeleket. Soknak hangozhat ennyi kérdés, viszont a megbeszélés nagyon gördülékenyen ment, és gyorsan át tudtuk beszélni azt, hogy mire van szükségem. Ezután pedig már a következő lépés náluk volt.

Elkészítették a tervet, és elküldték utána nekem a látványtervet véleményezésre, ami már az első pillanatban lenyűgözött. Nem gondoltam volna, hogy egy megbeszélés után azonnal meg tudják valósítani azt, amit elképzeltem. Persze mondták, hogyha bármilyen módosítást szeretnék a tervben, akkor azokat írjam össze nyugodtan, de én már az első látványtervet elfogadtam, mivel pontosan olyan volt, amilyet elképzeltem magamnak. A látványterv egy kép volt, tehát nem egy kész weboldalt kaptam megtekintésre, ennek a látványtervnek az elfogadása után kezdték el a weboldal programozását, de gyakorlatilag a képpel megegyező végeredményt fogok kapni. Mire ide eljutottunk, megvásároltam a domaint és a tárhelyet, amivel kapcsolatban szintén kaptam tőlük segítséget. Hamarosan elkészül a végleges weboldal, és beindulhat az ügyfélszerzés, amit tele izgalommal várok.