Az útnyilvántartó program nem csak a sci-fi sorozatokban létezik

Bizony, egy ilyen intelligens szoftver nem csupán a sci-fikben lehet automatikus, hanem már a 21. század magyar valóságában is. A RoadRecord pontosan egy olyan lehetőséget nyújt a mai magyar vállalkozóknak, amivel sokkal gyorsabban és könnyebben képesek lehetnek rögzíteni azokat a nagyon fontos adatokat, amik egyébként a legtöbbször mégis sok borsot törnek a vállalkozók orra alá. Az útnyilvántartás korrekt vezetése ugyanis nem egyszerű feladat: felelősségteljes és összetett, sok mindenre kell együtt figyelni. De ha az embernek jut egy remek útnyilvántartó program, akkor aztán nincs mitől tartani, hiszen egy ilyen szoftver segítségével gyerekjáték egy precíz és pontos nyilvántartás vezetése.

Ez a fajta pontosság és aprólékosság nem csak egy-egy sci-fi sorozat rajzolójának fejében létezik, hanem természetesen a valóságban is. Bár imádok néha egy kicsit benne ragadni egyik-másik sorozatomban, amikor a valóságban is ilyen vívmányokkal könnyíthetem meg a mindennapi életemet, akkor aztán nincs okom panaszra és szívesen térek vissza a valóságba.

A roadrecord.hu weboldalon lehet regisztrálni ahhoz, hogy ez az útnyilvántartó program nekünk is elérhető legyen. Először lehetőség van arra, hogy csak egy két hetes, ingyenes próba verziót próbáljunk ki. Ez annak nagyon jó, aki esetleg már korábban megütötte a bokáját egyik-másik applikációval és most szeretne végre biztosra menni. A RoadRecord erre is gondolt, így ez a rövid demó pontosan elegendő arra, hogy meggyőződhessünk a pontosságáról és a hatékonyságáról.

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű is egyben. Néhány kulcs adatot érdemes megadni a programnak, aztán hadd szóljon! Én például mindig megadom, hogy milyen új partnerek jöttek képbe, hogy a pontos címek között tudjon utat kalkulálni. Aztán persze simán lehet olyan forgalmi helyzet, ami felülírja a legrövidebb útvonalakat, ezért érdemes telefonra is telepíteni ezt az alkalmazást, ami követi, hogy merre is jártunk pontosan és aszerint fogja a hónap végén létrehozni a teljes útnyilvántartásunkat. Az útnyilvántartó program arra is jó, hogy azokra a napokra is javaslatot adjon, amelyekről valamiért nincs adat. A program megsejti, hogy merre voltunk – vagy a telefon alapján, vagy pedig az előtte-utána való mozgás alapján és így áll elő a legjobb elképzeléssel a hiányzó adatra vonatkozólag, amit aztán vagy elfogadunk, vagy felülbírálunk.

A roadrecord.hu oldalon nagyon sok szó esik arról is, hogy pontosan milyen esetekben van különösen nagy jelentősége az útnyilvántartásnak. Egyrészről ez minden vállalkozónak érdeke, aki útiköltséget számol el, hogy egy lehetséges NAV ellenőrzés során minden rendben legyen egy ilyen ellenőrzéssel. A másik pedig, hogy bizonyos áfa levonások és visszaigénylések kapcsán valóban kardinális szerepe van az útnyilvántartásnak és hogy mindezt hogy tartjuk számon. A roadrecord.hu programja ebben is segítséget tud nyújtani. A regisztrációs oldalon be tudjuk állítani, hogy milyen fő területen vagyunk érintettek a szoftver használatában – vagyis, hogy milyen részletek vonatkoznak ránk az autót illetően. Ennek megfelelően lehet nyílt lízinges személygépkocsi a tulajdonunkban, ahogyan tartós bérletű személygépkocsi is lehet a szóban forgó járgány. De van még ezen kívül zárt lízinges személyautók, ahogyan cégtulajdonban is lehet az az autó. Beszélhetünk a regisztrációnál egyéni vállalkozó útnyilvántartásáról, ahogyan szóba jöhet egy magánautó kiküldetési rendelvénye is. Aztán ott vannak a kisteherautók nyílt lízinggel, vagy éppen cégtulajdonban és persze a háziorvosnak is nyilván kell tartani, hogy merre és mennyit megy, különben nem tudná elszámolni az útjait. Mindezek mellett pedig megadtak még egy olyan kategóriát is, hogy csak magamnak gyűjtöm és jegyzetelem, hogy merre megyek. Apukám például így csinálja puszta kíváncsiságból.

Ha a RoadRecord valamelyik kategóriájában magadra ismertél, akkor szerintem érdemes felkeresni a weboldalt. A roadrecord.hu-n könnyedén lehet regisztrálni és elindítani a 14 napos próba verziót. Ez az útnyilvántartó program azt gondolom, hogy nem okoz csalódást, de ha magatok is meggyőződnétek róla, akkor a weboldalt már tudjátok, hogy hol találjátok.