Az e-tanusitas.eu embere úgy nézett ki, mint George Clooney

Nekem a filmnézés a hobbim, az a tevékenység, ami kikapcsol és feltölt, ezért már elég sok filmet megnéztem életemben. Vannak nagy klasszikusok, melyeket évente több alkalommal is beteszek, egyszerűen nem tudok betelni a színészek játékával és a történetek szövevényességével. Sok kedvelt színészem van, akiknek a filmográfiáját betéve ismerem, az egyik ilyen kedvencem George Clooney. Az Ocean’s sorozatban nyújtott alakítása zseniális, vicces, akárhányszor meg tudom nézni, főleg azért, mert nagyszerű színésztársai szerepelnek a filmekben, például a sármos Brad Pitt.

Jócskán meg is lepődtem, amikor az egyik nap becsöngetett az ajtómon George Clooney hasonmása, egy szakember, aki a lakásom energetikai tanúsítását végezte. Az ingatlanokat 2009 óta csak energetikai tanúsítvánnyal lehet eladni, ezért az adásvétel előtt már meg kell csináltatni ezt az okmány. Volt is egy komoly vevőnk, akivel már az ügyvédhez szerettünk volna menni, amikor felhívták a figyelmemet arra, hogy ezt a tanúsítást meg kell csinálnom arra a napra. Kicsit kétségbe estem, nem volt róla tapasztalatom, mennyire gyorsan működik ennek az okmánynak a kiállítása, ezért megkerestem az egyik legnagyobb tanúsító céget, az e-tanusitas.eu-t, ahol telefonon részletesen felvilágosítottak a teendőkről. Az energetikai tanúsítvány árak érdekeltek a legjobban, illetve az ügyintézés gyorsaságra. A hölgy a telefonban megkérdezte tőlem az ingatlan alap paramétereit, a típusát, a területét, illetve az elhelyezkedést, és ezután tudott nekem személyre szabott árajánlatot adni.

Az én ingatlanom egy 65 nm-es lakás, mely Vácon található, egy ártáblázat alapján a hölgy meg tudta mondani, hogy ennek az energetikai tanúsítványnak ára 18.990 Ft lesz és 24 órán belül elkészül az elektronikus okmány, melyet e-mailben megküldenek nekem. Természetesen választhattam volna futárszolgálatos kézbesítést is, de az elektronikus úton beszerzett okmány környezettudatosabb és sokkal gyorsabb is. Szerencsére az adásvételig volt még 3 napom, így időben voltunk, nem kértem sürgős kiszállást. A megrendelés után pár órával felhívott a területileg illetékes kollégájuk, akivel időpontot egyeztettünk még aznapra, és kérte, hogy készítsem elő az alaprajzot a lakásról, ha rendelkezek ilyennel.

Amikor becsöngetett hozzám, elállt a szavam is, kiköpött George Clooney volt az illető, kicsit zavarba is jött attól, hogy bámulom. Illedelmesen elnézését kértem és elmondtam neki, hogy nagyon hasonlít a kedvenc színészemre, mire jót nevetett, nem én vagyok az egyetlen női ügyfél, aki ezt mondta neki. A kis közjáték után kezdődött is a munka, egy távolságmérő lézeres kütyüvel felmérte az egész lakást, a nyílászárók méretét, kiszámolta a légköbmétert, felmérte a szigetelés nagyságát, a fűtési rendszer típusát, a vízmelegítőt, majd mindössze 15 perc után be is fejezte a felmérést, és elköszöntünk.

Másnap reggel kaptam egy-e-mailt az e-tanusitas.eu-tól, hogy el is készült az energetikai tanúsítványom, az árát pedig utalással fizethetem ki és utána küldik is az e-mail címemre. Kifizettem a 18.990 Ft-ot és ezek után 10 perccel jött is az értesítést a telefonomon, hogy megvan az e-mail. Tehát mindössze 16 óra alatt elkészült az okmány, melyre az ügyvédnek szüksége volt, megküldtem neki az energetikai tanúsítvány HET számát, ez szükséges az ingatlan adásvételi szerződésbe foglalásához.

Mióta ez a fantasztikus ügyfélélményem volt, mindig ajánlom ismerőseimnek az e-tanusitas.eu oldalt, mert a gyorsaságon és precizitáson kívül az árak is kiválóak, árgaranciát vállalnak, tehát ha egy versenytársuk jobb árat kínálna náluk, akkor ezt bemutatva a jobb áron végzik el az ingatlan tanúsítását. Nem mellesleg pedig akár találkozhatsz jóképű szakemberekkel is!