Amikor filmnézés közben minden másra asszociálok

Elég nagy filmrajongónak vallom magam, szinte majdnem minden héten megnézek egy új filmet, ugyanakkor vannak örök kedvencek, amiket bármikor képes vagyok akár tizedjére is megnézni. Ilyenkor persze kevésbé szoktam már figyelni a cselekményre, hiszen szinte kívülről fújom azt. Pont emiatt fordul elő velem az, hogy a filmnézés közben kicsit elkalandoznak a gondolataim. Legutóbb például akkor történt meg ez velem, amikor az egyik kedvenc filmem jelenetében megpillantottam egy modern irodát. Erről egyből eszembe jutott egy nemrég olvasott cikk.

Amit a cégalapításról tudni érdemes

A Cégalapítás egyszerűen és gyorsan? Igen! című cikket a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalon találtam meg. Arról olvastam benne, hogy milyen költségekkel jár a cégalapítás, mennyi időt vesz igénybe. Meglepő módon, anyagilag sem olyan vészes a helyzet, mint gondoltam, valamint az is kiderült, hogy nem is túl időigényes. Elméletileg néhány nap alatt el lehet intézni a cégbejegyzést. A Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel honlapján azt is leírták, hogy egy hivatalosan bejegyzett székhelyre mindenképp szükség van.

Persze, nem csak ez fontos, hanem az ügyvezető személye, a cégnév és a tevékenységi kör megnevezése is, de kiemelten fontos szerepe a vállalkozás bejegyzett székhelyének van.  Erre azért van szükség, mert ez lesz a cég hivatalos, központi irodája, ide fog érkezni minden hivatalos küldemény, illetve az ellenőrző és végrehajtó szervek is itt fogják keresni a céget.

Mivel a törvény nem szabja meg, hogy ezen a címen állandó jelleggel ott is kell tartózkodni, ezért lehetőség van a székhelyszolgáltatás igénybevételére. Ez az opció pedig rengeteg adminisztrációtól kíméli meg az új vállalkozókat. A Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel weboldalán két remek lehetőséget is kínálnak ehhez kapcsolódóan. Az egyik egy budapesti székhelyű székhelyszolgáltatás teljes körű asszisztenciával és ügyvédi tanácsadással. Ennek ára 29.900 Ft + ÁFA. A másik opció pedig az újlengyeli IPA mentes székhelyű szolgáltatás. Itt 39.900 Ft + ÁFA a fizetendő, melyért cserébe szintén megkapjuk a teljes körű menedzsmentet is. Mindegyik ár 6 hónapra vonatkozik és 1 hónapot ajándékba kapunk.

Szerződéskötés lépésről lépésre

A Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel csapatával szerződni sem bonyolult. Erről egy ábrán tájékozódhatunk, ahol részletesen leírják a szerződéskötés lépéseit. Első körben fel kell venni velük a kapcsolatot, amitt vagy a honlapon vagy pedig telefonon tehetünk meg. Ha van saját ügyvédünk, akkor még gyorsabb a folyamat, mert ilyenkor ő 1 órán belül megkapja a befogadót. Amiatt sem kell aggódni, ha nem rendelkezünk saját ügyvéddel, mert ilyen esetben a cég biztosít egyet. Időpontot egyeztetnek velünk egy személyes találkozóra, ahol alárhatjuk a cégalapításhoz vagy cégmódosításhoz szükséges iratokat, illetve készpénzzel rendezhetjük az anyagiakat. Ezután az ellenjegyző ügyvéd az ellenjegyzést követően beadja a kész iratokat a cégbíróságra. A cégbíróság pedig ezt követően bejegyzi a cégalapítást, cégmódosítást. A cégalapítás hamarabb meg van, legtöbbször néhány nap. A cégmódosítás picit elhúzódhat, ez lehet akár 15 nap is.