A szombat esti mozi adta az ötletet napelem telepítésére

Barátnőm imádja a mozizást, már 12 éve vagyunk együtt, de még mindig havonta elmegyünk megnézni egy-egy filmet randi gyanánt a moziba. Bevallom, én is élvezem, kicsit kikapcsolódhatunk, romantikázunk, ropogtatjuk a popcornt és szürcsöljük a kólát, ez a kapcsolatunk kezdetére emlékeztet minket. A múlt hónapban egy romantikus vígjátékot néztünk meg, már a film kiválasztásánál tudtam, hogy végig unatkozni fogok, de mégsem így lett. A történetben van egy család, akik a hegyekben élnek és önfenntartó háztartást vezetnek, saját maguk termelik meg ételüket, állatokat tartanak és nem függnek a közművektől, mert sziget üzemű napelemes rendszer van a csodálatos hegyi házuk tetején.

Ötletet kaptam, hogy utána járjak a napelem rendszer kiépítésének, engem is vonz ez a fajta függetlenedés a rendszertől. Szerencsére számtalan cég foglalkozik már Magyarországon a napelemes rendszerek telepítésével, így kerestem egy olyan céget, amely a pályázatok benyújtásában is segítséget tud nyújtani. A Napelempalyazatok.hu szakértőitől kértem segítséget, akik részletesen tájékoztattak a felmérés, a pályázat és a telepítés szakaszairól, a napelem telepítés árak tekintetében rugalmasak voltak, igényeimhez mérten állapították meg a rendszer ideális méretét. Az előzetes felmérés és a 0%-os kamattámogatott állami hitel pályázat benyújtása után a hivatali ügyintézésben is segítséget nyújtottak nekem, így a várakozási idő 1 hónapra csökkent, a kivitelezés, felszerelés mindössze 1 napot vett igénybe. 3,5 kW-os napelem rendszert szereltek fel a megfelelő méretű inverterrel.

Mindent egybevéve az ötlet kipattanásától a napelemek beüzemeléséig 2 hónap telt el és élvezhettük is a megújuló energia adta szabadságot. Noha nem sziget rendszerben működik és mi nem magunknak termeljük a napi betevőt, de így is elégedett vagyok a randieste adta nagyszerű ötlettel.