A férjem munkája

Kedvenc időtöltésem a filmezés. Engem ez totál kikapcsol és segít elfeledkezni a mindennapok gondjairól és bajairól. Mindenkinek más, hogy mi az ami igazán ki tudja kapcsolni és én bátran vállalom, hogy ez a filmnézés, mozizás.

Már gyerekkorom óta nagyon szeretem a filmeket. Valószínűleg a nagy családi mozidélutánok révén szerettem meg igazán és szeretem még mind a mai napig. Engem nem is annyira a híres és felkapott alkotások ragadnak meg igazán, hanem az olyanok, amik valóban elgondolkodtatnak és tényleg kell hozzá használnod az agyadat.

Persze néha jó megnézni egy-két amolyan limonádé filmet is. Főleg, ha vígjátékról beszélünk, mert én nagyon szeretek nevetni, kacagni és úgy alapból jól érezni magam. Ebben pedig nagy segítségünkre tud lenni egy igazán jó vígjáték.

Az egyik este éppen filmet néztem, amikor hazért a férjem a munkából. Leült és elmesélte, hogy milyen volt a napja. Mivel az építőiparban dolgozik, így azon a napon éppen lángvágást csináltak, ami az acelpartner.hu/langvagas oldalon találtak és ettől a cégtől rendelték meg.

Ennél a cégnél a lángvágás során enyhén ötvözött acélokat és általános rendeltetésű szerkezeti acélokat tudnak vágni 5 és 350 mm vastagság között, illetve ha a táblaméretet nézzük, akkor 4 ezer és 12 ezer mm-es táblaméret között. A vágáshoz nem csak egy, hanem egészen 3 db CNC vezérlésű Messer márkájű lángvágógép áll a rendelkezésükre. Ebből 2 db 4 fejes és 1 db 6 fejes vágó, különböző méretú asztalokkal. Azért, hogy minél pontosabb legyen a vágás és még az alakot is megtartsa propángázt alkalmaznak, mert ennek a segítségével sokkal precízebb tud lenni a munka. A pontossághoz még hozzátartozik, hogy maga a vágási pontosság és az alakhűség teljes egészében megfelel az ISO szabvány előírásainak. A tökéletes munka elérése érdekében a levágott felületeket minden esetben megtisztítják kézi köszörűvel, hogy még véletlenül se legyen benne hiba a későbbi felhasználás érdekében. Mivel több géppel is dolgoznak, így relatíve rövid idő alatt tudják teljesíteni a megrendeléseket, sőt ha valaki egy sürgős megbízással jön, akkor általában azt is tudják teljesíteni.

Az Acélpartner Kft-nek ez az egyik alapszolgáltatása, de emellett még millió félét nyújtanak. Foglalkoznak még plazmavágással is, acélszerkezetek gyártásával, gépi forgácsolással, illetve lakatos munkákat is csinálnak és melegen hengerelt durvalemezek értékesítését is.

Maga a vállalkozás egy teljesen magyar tulajdonban lévő cég, amelyet 1999-ben alapítottak és mára a hazai acélmegmunkálás és értékesítés meghatározó szereplőjévé vált. Több géppel is rendelkeznek, amelyek között megtalálhatók különböző lángvágó gépek, plazmagvágó gépek, szemcseszóró gépek, illetve híddaru és villás targonca is.

A lemezek vágása során a vágási tartomány 5 és 280 mm közé esik, illetve a legnagyob vágható lemezméret 4000 és 13.000 mm közötti. Évente nagyjából olyan 6-7 ezer tonnányi lemezterméket dolgoznak fel, ez a maximális kapcitásuk.

Ajánlatkérésnél nagyjából olyan 1-3 napon belül már megkérkezik a konkrét ajánlat és a vállalásaikat maximum 1-2 hetes határidővel szokták teljesíteni. A vállalások teljesítését az is meggyorsítja, hogy saját alapanyag készlettel rendelkeznek, amely 2000 tonna, maximum 250 mm vastagságig.

A minőség nagyon fontos a szolgáltatások terén, ezért már 2002 óta bevezették az ISO minőségirányítási rendszert, amely révén biztosak lehetünk abban, hogy mindig minőségi és megbízható munkát végeznek. Ez meghatározza azt, hogy mindig minőségi munkát adjanak ki a kezükből és azt is, hogy a vevők mindig elégedettek legyenek a szolgáltatásokkal.

Akit részletesebben érdekel, hogy mit is tartalmaz a szolgáltatás, annak nem kell mást tennie, mint felmenni az acelpartner.hu/langvagas oldalra és ott további információkat találhat.