A CT meg az MRI olykor nem elég

Rengeteg orvosos, kórházas filmet és sorozatot néztem fiatalkoromban. Nyilván minden a Vészhelyzettel indult számomra is, de később is valahogy ezek tetszettek legjobban.

Azt hiszem, mára már tudom, miért: az amerikai filmek orvosai mindig megnyugtató és kimért személyiséggel és intellektussal rendelkeznek. Olyannak vannak ábrázolva, akire szívesen rábíznád magad, mert tudod, hogy jó kezekben vagy! Ezek a filmek az orvosi hivatásról egy, az általánosan elterjedtnél is idealisztikusabb képet közvetítenek nekünk.

Az életben ez egy kicsit másképp van: én végül nem az orvosokban, hanem a gyógytornászokban és gerincterápiás szakemberek munkájában és türelmében találtam meg a megnyugvást. És a Therapy4U-ban elsősorban, mert a CT meg az MRI olykor nem elég…

Úgy kezdődött az egész, hogy beírtam a keresőbe, hogy: manuálterápia budapest. És lenyűgözött, ahogy áradoznak róluk a páciensek. Nekem olyanok kellettek, akik kiismerik az én személyes problémámat és úgy kezelik, ahogy nekem jó. Pont azt kaptam a Therapy4U-ról szóló leírásokból is már, amiket az amerikai filmek sugározni próbálnak az orvosokról. Megnyugvást kaptam és reményt. Mert annyi mindenkin segítettek már és az elbeszélések alapján annyira figyelmesek, hogy az szinte példátlannak mondható. Azóta meggyőződtem róla, hogy ez nem téves elbeszélése a dolgoknak, de ne szaladjunk ennyire előre.

A manuálterápia budapest szavakkal indult keresésemre egy új otthonra leltem, ahol azt az ígéretet kaptam, hogy évekre is tünetmentessé tehető a betegségem, azt meg majd az orvosok meglátják, hogy másképpen majd hogyan tovább…

Ha nektek nem volna önmagában elég az ajánlásom annak kapcsán, hogy milyen pozitív emberi benyomásokat szereztem saját magamtól náluk, elolvashatjátok a visszajezéseket másoktól is, ahogy említettem. Olyanoktól, akiket kezeltek korábban és ilyen beszámolóból rengeteg van. Mindenhol máshol is jókat írnak róluk, de ettől még én is javaslom természetesen a tájékozódást. Nekik a weboldaluk is kiválóan alkalmas mindenre – hogy legalábbis képbe kerüljünk a kezelések áraival, jellegével, a módszerük sikerének mibenlétével.

Szerintem mindig okos dolog és kifizetődő is annak alapján megkeresni a jó szolgáltatást, hogy milyen az illető cég, vagy bármi (akár fitness stúdió) honlapja. Nekik egyszerre nyugalmat sugalló és esztétikus a honlapjuk, ugyanakkor tényleg úgy juthatunk el odáig, hogy bérletet váltunk hozzájuk, hogy addigra minden információval naprakésszé válunk. Meg lehet ismerni a kollégáikat is a felületen, a gyógytornászokat és a náluk dolgozó személyzet tagjait is, és természetesen azt is megtudjuk mindegyikükről, hogy mely szakterületre vannak berendezkedve. Magyarán mire van képesítésük és milyen területen szereztek tapasztalatot.

Nagyon oké velük kapcsolatban minden már akkor is, amikor először felvesszük velük a személyes kontaktot. Úgy értem, amikor még nem kerültünk a “kezeik közé”, de nagyon készségesek telefonbeszélgetés közben is, és bármilyen helyzetben, ha esetleg csak tovább akarnánk informálódni – a weblapon írtakon felül.

Fokozottan érvényes ez persze a gyakorlati foglalkozásokra. Rengeteg típusú és korú ember fordul hozzájuk, a sportproblémákkal rendelkező fiataloktól az idősekig, de mindenkire van tapasztaltságon alapuló kezeléstípusuk azzal együtt is, hogy az egyéni benyomásokat folyamatosan figyelembe veszik. Akár a kezelés alatt áll be változás, akár olyan értelemben, amilyen igényekkel eleve hozzájuk fordulunk.

Amikor a gyógyulásunkról van szó, nem nagyon van opció másra, minthogy bizalommal álljunk azokhoz, akik ellátnának minket, vagy részt vennének bármiféle kezelésünkben. Ezért én azt javaslom, ha más problémánk lenne, mint amit a Therapy4U kollégái tudnak ellátni, hasonló szempontok alapján válasszunk olyasvalakit ahhoz, hogy segítsen és támogasson. Olyat igyekezzünk találni, akiben megbízunk!

Gerincproblémákkal én viszont nem javaslok mást, mint a Therapy4U csapatát! Én velük vagyok maximálisan elégedett ugyanis.