A cégalapítás nem olyan könnyű, mint a filmekben

A múltkor valami vígjátékot néztem. Két srác félig illegális módon alapított céget. A film további részében azzal bénáztak. Kifejezetten rossz mozi volt, ezért közben néha máson járt az eszem.

Eszembe jutott: jó lenne megalapítani azt a céget, amin gimi óta gondolkodom. Elhatároztam, hogy utánanézek a cégalapításnak. Keresgélés közben akadtam rá a https://topcegalapitas.eu weboldalra, ami bárkinek segít lebonyolítani a cégalapítást.

Ezekkel a feltételekkel tudsz céget alapítani 2021-ben

A https://topcegalapitas.eu amellett, hogy természetesen útjára indíthatod náluk saját cégedet, és ehhez akár székhelyet is kérhetsz, összegyűjt minden fontos információt, amit nem árt tudni azelőtt, hogy komolyan belevágnál a dologba.

Az oldalon elolvashatod, hogy kifejezetten a 2021-es évre vonatkozóan milyen feltételei vannak a cégalapításnak. Megtudtam például, hogy az alapításkor mind az ügyvezető, mind pedig az alapításban résztvevő összes tag köteles érvényes igazolványokat felmutatni.

Részletesen elolvashatjuk azt is, milyen feltételek vonatkoznak az ügyvezetőre és a tulajdonosra. Ezek amúgy nem túl meglepő elvárások: ne legyen eltiltva a cégvezető/ügyvezető szereptől semmilyen törvénybeli szempontból. Ha pedig kétes előéletű, mutasson erkölcsi bizonyítványt. Ami számomra érdekes, új infó volt, az az, hogy a tulajdonosnak nem feltétlenül kell 18 éven felüli személynek lennie.

A feltételeken kívül a https://topcegalapitas.eu figyelmeztet arra is, hogy mielőtt komolyan belevágnál a dologba, alaposan meg kell tervezned mindent. Keresned kell pl. egy könyvelőt, akivel elintézitek a hivatalos dolgokat a cégtípustól az adóügyekig. Továbbá nevet kell választanod, székhelyet találnod (bár az oldal székhelyszolgáltatását igénybe véve ez adott lesz), tőkéhez kapcsolódó dolgokat kell tervezni…

Azt hiszem, mégse most alapítok céget…